Last Post

LO ÚLTIMO

19 julio 2011

Consells viatgers: Xile.

DINERS
La moneda xilena és el Peso Chileno (CLP). 1 € equivalen a uns 650 CLP. 1 $ equivalen a uns 462 CLP. Resulta útil portar dolars des del lloc d'origen perquè el canvi és molt millor pel dolar que per l'euro. Són vàlides la major part de targetes de crèdit, tot i que molts bancs cobren comissions de fins a un 6%. Hi ha força caixers automàtics que dispensen CLP. Millor canviar en llocs oficials.
El CLP té bitllets de 1000, 2000, 5000, 10000 i 20000. Les monedes són de 1, 5, 10, 50, 100 i 500 CLP.
És convenient dur sempre bitllets petits, ja que a zones rurals pot ser difícil canviar bitllets de més de 1000 CLP.



PROPINES
En resturants s´espera un 10%, excepte en els establiments familiars, malgrat una propina ajuda a arrodonir un sou sovint baix.

HORA LOCAL
Hi ha 6 hores de diferència respecte el meridià de Greenwich. Quan a Santiago de Chile són les 12h., a Barcelona són les 18h. Amb Illa de Pasqua són 8 hores de diferència; quan són les 12h. a Illa de Pasqua, a Barcelona són les 20h.

SEGURETAT
Convé anar en compte en les següents situacions per evitar robatoris. 
  1. Abans de marxar assegurar-nos l'adreça de l'Ambaixada del nostre país a Chile. (Ambaixada d`España a Chile: tel. 02-233-4070, Av.11 de Septiembre 2353, Santiago de Chile).
  2. En cas de robatori o pèrdua del passaport cal notificar-ho a la policia i amb la còpia de la denúncia anar al consulat al més aviat possible.
  3. Portar els diners a una butxaca interior o a les butxaques davanteres dels pantalons. Una cartera a la butxaca del darrera és un objetiu molt llaminer per un carterista.
  4. De la mateixa manera el passaport, quantitats grans de diners o documents de valor, cal dur-los en butxaques interiors i usar cinturons especials on poder deixar-hi els diners. Una opció és deixar aquests documents a la caixa forta de l'hotel si ens hi hem d'estar alguns dies. 
  5. Cal dur apart del passaport original, algunes còpies més per col·locar en altres zones de l'equipatge.
  6. No deixar bosses al terra, encara que sigui poca estona. Mai deixar la billetera i el passaport al portaequipatge d'un autobús, sempre cal dur-los al damunt i cal no allunyar-se d'ells encara que estiguen dormint en un bus nocturn.
  7. Mai deixar res de valor en bosses que no s'han d'estar vigilant.
  8. Les joies i rellotges cars han de quedar-se a casa.
  9. Desconfieu dels hotels barats, les coses de valor tancades dins la maleta o a la caixa forta. Dur un candau.
  10. Si sobtadament algú cau davant nostre, o veiem nens que s'estan barallant davant nostre o ens cau algú a sobre nostre, desconfieu, pot ser un grup de delinqüents. En aquest cas agafar sempre ben fort la bossa que portem al damunt.
  11. Evitar fer autostop.
  12. Si algú ens pregunta alguna cosa al carrer es pot contestar però no ens hem de parar perquè poden sortir altres assaltants dels voltants.
  13. Informar-se dels barris perillosos de la ciutat on estem i evitar posar-hi un peu.
  14. informar-se de les comisaries de policia més properes al lloc on estem.


TELÈFON MÒBIL
És utilitzable el telèfon mòbil tribanda - GSM 1900. Consultar tarifes del roaming de la nostra companyia. Pot resultar útil comprar una targeta SIM de prepagament en el moment d'arribar al país (Entel o Telefónica CTC). Per sort les noves tecnologies com internet  i les xarxes socials ens permeten contacte ràpid amb les persones amb qui desitgem comunicar-nos.

COMPRES
El regateig no és habitual entre els xilens, però es pot provar...

VACUNACIONS PER XILE (Font: Generalitat de Catalunya)
  1. Vacunació contra la Hepatitis A, Hepatitis B, Febre tifoide, Ràbia, Tètanus/diftèria
  2. No hi ha risc de paludisme. 
  3. Hepatitis A: vacunació recomanada per als no immunes. 
  4. Hepatitis B: vacunació recomanada per a les persones que han de fer viatges de llarga durada (>6 mesos) i per als grups de risc, com el personal sanitari, els viatgers que freqüenten el país amb assiduïtat, els nens petits, i els joves que puguin tenir exposicions o contactes sexuals de risc. També es recomana per als que es facin tatuatges o piercings, els que comparteixin agulles (sovint, adolescents) i els viatgers que puguin necessitar atenció mèdica o dental. 
  5. Febre tifoide: vacunació recomanada per als grups de risc, principalment els que mengen i beuen en condicions higièniques deficitàries i els que s'hi queden més de 30 dies. 
  6. Ràbia: vacunació recomanada per als grups de risc, principalment els que estan exposats professionalment als animals i els que s'hi queden més de 30 dies, particularment els ciclistes. 
  7. Tètanus/diftèria: vacunació recomanada per als no immunes.

3 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  3. Valparaíso en mi opinión es una de las ciudades más hermosas no sólo de Chile sino de toda latinoamericano. Si vienen a Europa les recomiendo visitar madrid-toledo.com un blog dedicado a la capital española y sus alrededores

    ResponderEliminar

Pueden dejar su comentario en este espacio:

Proteja a su familia del cáncer de piel

500 años de la muerte de Leonardo Da Vinci