Last Post

LO ÚLTIMO

25 marzo 2016

Kuélap (Chachapoyas-Amazonas-Perú)

La ciutadella de Kuélap es troba a la Província de Luya en el departament d'Amazonas. Es tracta d'un complex d'arquitectura monumental pre-inca de la cultura Chachapoyas. Situada a 3000 metres sobre el nivell del mar,  possiblement arribi a ser un destí turístic imprescindible per a qui viatgi al nord de Perú ja que és un lloc ple d'història, grandesa i també misteri. 

Es pensa que la seva construcció es va iniciar cap al segle XI, coincidint amb el període de florida de la cultura Chachapoyas, i la seva ocupació es va culminar cap meitats del segle XVI. Les seves gegantines muralles i la seva elaborada i complexa arquitectura interior són evidències de la seva funció com un conjunt poblacional ben organitzat, que inclou recintes de caràcter administratiu, religiós, espais cerimonials i de residència permanent.

La grandesa d'aquesta cultura s'aprecia en la mida dels seus edificis i parets que arriben a 19 metres d'alturatots al cim d'una muntanya. La seva construcció està feta de blocs de pedra calcària i la forma de les construccions i habitatges és circular i cònica. Es pensa que encara queda per descobrir un 90% de les riqueses de la cultura chachapoya. 
L'interior de la fortalesa està dividit en dos sectors: un d'inferior i l'altre superior, que corresponen a dues plataformes des de les quals es va anar formant la fortalesa. La majoria de les cases estan situades a la planta inferior al voltant de patis. El nivell superior és menor, tot i que està format per cases ben construïdes, essent el lloc triat per a l'aristocràcia de Kuélap.
Igualment s'hi pot apreciar un gran temple, un dels llocs més sagrats del lloc, amb torres en forma cónica, on es s'han trobat diversos enterraments humans i ofrenes.
Per arribar a aquest lloc cal agafar un camí ascendent des de Leymebamba, prop del riu Utcubamba. També s'hi pot  arribar per carretera des de la ciutat de El Tingo, aproximadament 8 quilòmetres de distància. Diverses agències fan visites guiades des de Chachapoyas.

Hi ha un projecte modern fixat per operar a l'any 2016, oferint als turistes el transport a través de telefèrics. Serà una nova manera de visitar la fortalesa de Kuelap, es diu que aquests telefèrics tenir la capacitat de portar uns mil passatgers per hora de forma ràpida i segura.


...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Pueden dejar su comentario en este espacio:

Proteja a su familia del cáncer de piel

500 años de la muerte de Leonardo Da Vinci