Last Post

LO ÚLTIMO

22 mayo 2011

Monasterio de Veruela

El Monasterio de Veruela se encuentra en Vera de Moncayo. Junto a él está el Museo del Vino con una interesante exposición, aunque la tienda es un poco escasa. Antes de la visita merece la pena comer en el Restaurante La Corza Blanca , restaurant "slow food", con especialidades típicas de la zona, a destacar la ensalada de setas, las migas i el cabrito al horno.

Monasterio de Veruela
Mmmmm...
Monasterio de Veruela en Wikipedia.  

18 mayo 2011

Euskadi 2011

Peine del Viento. Donostia.
Miniviatge per Euskadi per qüestions professionals del 18 al 21 de maig de 2011, però on sempre hi ha moments de lleure i diversió.
A Donostia-San Sebastián estem a l'Hotel Barceló Costa Vasca, a 20 minuts a peu fins el centre de la ciutat, tot passejant per la Playa de Ondarreta i la Playa de la Concha. Malgrat aquesta "llunyania" l'hotel està ben comunicat per anar al centre en bus o en cotxe. El bus número 6 que surt del centre et deixa just davant l'hotel.
Després de 3 ocasions visitant Donostia, vam visitar el "Peine del Viento" (1976) que són 3 escultures de ferro incrustades en roques on hi xoquen les onades del mar, obra de l'escultor basc Eduardo Chillida sobre una obra arquitectónica de l'arquitecte basc Luis Peña Ganchegui. Es troba a l'extrem de la Playa de Ondarreta.

Playa de la Concha.


Com no, recomanar perdre's pel barri vell de San Sebastián, passejar pels carrers i entrar als bars i restaurants de la zona per menjar pintxos i txacoli, i sortint d'un bar anar a un altre... D'aquest barri vell de San Sebastián sempre m'ha agradat molt la Plaza de la Constitución, trobo que té força encant.








Bosque de Oma.
Bosque de Oma.
També feia temps que buscavem on es trobava el bosc amb els troncs pintats, l'anomenat Bosque Pintado de Oma. S'hi arriba amb facilitat en la carretera que va des de Gernika a Lekeitio, abans d'arribar a Kortezubi hi ha una desviació a mà dreta que ens porta fins a les "Cuevas de Santimañe". S'arriba a l'aparcament on hi ha el restaurant-Caserí Lezika. Des d'aquí parteix el camí empinat que duu fins al bosc (uns 3km - 40 minuts). El bosc es troba dins la Reserva Natural d'Urdaibai, són pins de Monterrey on l'artista Agustín Ibarrola hi ha pintat als troncs figures humanes, ulls, figures geomètriques... Tota una experiència en un lloc força curiós  i alhora misteriós. En baixar és recomanable recuperar forces amb un àpat al Restaurant Lezika amb cuina típica basca,  unes "alubias" en una cassola on hi poden menjar 4, un chuletón a la brasa boníssim...








Biarritz


Visita a la ciudad aprovechando el desplazamiento a San Sebastián-Donosti.


Un poco de Historia: Esta ciudad se transformó a principios del siglo pasado por obra de la Emperatriz Eugenia de Montijo, en la estación balnearia de moda, abriéndose a múltiples influencias sin dejar perder su identidad propia. En el siglo XIX los médicos recomendaban los baños de mar en Biarritz por sus propiedades terapéuticas.  Hoy día mezcla el espacio de negocio con el deportivo, gente de negocio mezclada con surfistas... 
Forma parte del territorio vascofrancés y pasó de ser una ciudad con actividad de puerto ballenero a ser un destino turístico para la realeza. El casino de Biarritz se inauguró el 10 de agosto de 1901 y sus playas hacen de la ciudad un centro turístico. Biarritz alcanzó la fama en 1854, año en que la Emperatriz Eugenia, la esposa de Napoleón III, hizo construir un Palacio en la playa hoy día conocido como Hotel du Palais.

07 mayo 2011

Venècia 2011

Papa Benet XVI
Cap de setmana a Venècia. Hi tornem per tercera vegada, la darrera l'any 2004. Sempre disposats a recòrrer nous racons.  
Com sempre en viatges tant curts paga la pena improvisar i això és el que ens va tocar fer.
Vam triar per visitar Venècia els dos dies que el Papa Benet XVI va triar per visitar-la també. Això va ser en certa manera positiu tenint en compte que com els Vaporettos prop de la Pza.San Marco estaven per moments tancats a l'accés del públic, ens obligava a passejar per carrerons estrets que configuren l'essència d'aquesta preciosa ciutat. O sigui que, gràcies per la visita, Sant Pare...

A l'aeroport comprem un bitllet per transport públic per 36 hores (23€). La veritat que si s'utilitza en 4 viatges ja es rendabilitza, ja que un bitllet simple val 6.50€. El transport de l'Aeroport Marco Polo a Pzle. Roma costa 9€ (anada i tornada) amb la companyia ATVO. El trajecte es fa en uns 30 minuts. 

Ens vam allotjar a l'Hotel Ai Mori d'Oriente, ubicat al barri de Cannaregio de Venècia, prop del Ghetto, (Fondamenta della Sensa, Cannaregio 3319, 30121, Venezia, mapa). És un hotel 4 estrelles, ben reformat, molt agradable, habitacions molt àmplies i decoració amb tocs moriscos, ideal per passejar pels voltants i ben comunicat per anar a agafar els vaporettos (el més proper San Marcuola i Ca'Doro, Línia 1, 2, que van pel Gran Canal fins a Pza.San Marco, passant per Rialto).

Per mangiare:



Cannaregio
L'interessant està sota la màscara.

Gran Canal des del Ponte de l'Accademia

Jo no se colar-me!
Ponte dei Suspiri amb "sponsor".
Rialto
           
















Web Informació:

________________________________________________________

Proteja a su familia del cáncer de piel

500 años de la muerte de Leonardo Da Vinci