Last Post

LO ÚLTIMO

24 abril 2016

I demà: Joc de Trons! (6a Temporada)



Avui es fa l'estrena mundial de la sisena temporada de 'Joc de Trons', demà la podrem veure al nostre continent. Els que hem seguit la sèrie ja tenim ganes de començar a veure els propers 10 episodis de la nova temporada, més encara amb el protagonisme que ha tingut la ciutat de Girona
Us deixem un recull d'enllaços a notícies de premsa, web i blogs que tracten sobre aquesta sèrie i Girona.



Today is the world premiere of the sixth season of Game of Thrones, we will see it tomorrow on our continent. Those who have followed the series want to begin to see the next 10 episodes of the new season, especially with the role that has taken the city of Girona
We leave you a collection of links to news releases, web and blogs dealing with this series and Girona.





  • 'Joc de Trons' ja té data per a l'estrena de la sisena temporada (El País)
  • Más allá de 'Juego de tronos': La guía de viajes definitiva de los rodajes de series en España  (http://www.diariodelviajero.com/)
  • Els 8 escenaris de Joc de Trons a Girona (La Vanguardia)
  • ¿Qué hemos aprendido con el rodaje de 'Juego de Tronos' en Girona?
  • Els actors de 'Joc de trons' expliquen en un vídeo l'experiència de rodar a Girona
  • Notícies sobre 'Joc de Trons' (El País)
  • 9 lugares dignos de Juego de Tronos en Girona
  • Estos son los lugares reales donde se rodó Juego de Tronos
  • El primer capítol de la nova temporada de Joc de Trons es veurà al Teatre Municipal
  • 'Juego de tronos': 13 detalles que ya sabemos sobre la sexta temporada
  • Girona locations for Game of Thrones season 6 announced
  • Localizaciones de Juego de Tronos en Girona
  • Girona, the new scenario for Game of Thrones in Catalonia
  • Here is where and when the Game of Thrones crew will be filming in Girona, complete with pictures




  • 23 abril 2016

    FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!

    23 d’abril: Dia de Sant Jordi, del llibre i de la rosa 

    Per Sant Jordi, una rosa i un llibre. Aquesta tradició, que combina el fet religiós amb la rosa com símbol de l’amor i el llibre com a símbol de la cultura, ha convertit el 23 d’abril en el dia més celebrat, compartit i participat per tots els catalans. I, com totes les tradicions ben arrelades, moltes vegades se segueix i es viu sense saber-ne l’origen. Per això, us oferim una aproximació als orígens d’aquesta tradició que tots els catalans, dins i fora de Catalunya, compartim cada any. 

    Sant Jordi: història i llegenda 

    Tot i la gran devoció que Sant Jordi va despertar a Europa durant l’Edat Mitjana, com a figura històrica se’n sap ben poca cosa. Militar romà, cristià, que va ser martiritzat cap al 303 per no abjurar de les seves creences. El nom Georgius vol dir pagès, i potser per això la commemoració litúrgica es va fixar el 23 d’abril, en plena primavera; això també explicaria en part que les tradicions populars l’hagin convertit en protector de les collites. Aquest lligam amb la primavera i el seu patronatge sobre els enamorats també el relaciona directament amb la Fira de roses que des del segle XV se celebra al pati i al voltant del Palau de la Generalitat. 

    En contrast amb el poc que se’n sap de la història, la llegenda de Sant Jordi és àmplia i molt arrelada. Una tradició molt estesa a l’Edat Mitjana explicava que el martiri de Sant Jordi havia durat set anys, davant d’un tribunal format per set reis. Aquesta tradició, que li atribueix una gran tenacitat per no abjurar de la fe durant set anys de tortura, va ser condemnada fins i tot per Roma però justifica que el jove cavaller fos invocat com a patró pels cavallers i per l’Imperi bizantí. En aquell temps, el seu ajut era demanat per combatre els infidels i el van escollir com a patró Geòrgia, Serbia, Anglaterra, Grècia, Aragó i els Països catalans. També van aparèixer llegendes i tradicions sobre el seu ajut als exèrcits cristians. 

    La llegenda més popular, escrita per Jaume de Voràgine a la Llegenda Àurea, és la que explica la victòria de Sant Jordi sobre el drac. En un país no determinat, anomenat Silene, un drac tenia atemorits els habitants i, per calmar-lo, li donaven periòdicament un be i una donzella escollida per sorteig. Un dia, però, li va tocar a la filla del rei; Sant Jordi la va alliberar, va vèncer el drac i la donzella, el rei i tot el poble es van convertir a la fe de Crist. Des del segle XIII, la imatge de Sant Jordi sobre un cavall blanc, deslliurant la donzella i vencent el drac, és la més difosa de totes. 

    Sant Jordi arreu del món

    21 abril 2016

    Exposició d'escultures de Marc Petit a Limoges


    Marc Petit és un important escultor francès nascut el 27 de juny de 1961 a Saint-Céré (Lot). L'artista, ha estat reconegut recentment a la revista "Miroir de l'art" com el millor escultor encara viu.

    Des del 16 de març al 19 setembre 2016, la ciutat de Limoges té Marc Petit als jardins del Palau del Bisbat i al pati del Museu de Belles Arts, just al costat de la Catedral de Saint-Étienne de Limoges. Així mateix es poden contemplar algunes de les seves obres recents i inèdites a la Galeria ARTSET.

    Els visitants podran descobrir per primera vegada en aquesta exposició, els principals formats d'aquest artista que va viure durant més de 30 anys al Limousin

    74 peces creades entre 1995 i els nostres dies, moltes d'elles inèdites, arriben directament des de la foneria. 

    Si us acosteu a Llemotges (Limoges) durant aquest any, no dubteu a visitar l'exposició gratuïta pels Jardins de Museu de Belles ArtsLes escultures i l'espai on són exposades no us deixaran indiferents. 

    Trobareu més informació clicant sobre l'enllaç: espacemarcpetit.com.

    Us deixem un recull fotogràfic d'algunes escultures de l'artista. Cliqueu sobre la imatge.

    ...

    Proteja a su familia del cáncer de piel

    500 años de la muerte de Leonardo Da Vinci