Last Post

LO ÚLTIMO

22 octubre 2016

Zigante tartufi. Trufes, vins, oli, mel i embotits a Croàcia

Durant la nostra darrera estada a Croàcia al mes de setembre, vam arribar per casualitat a la localitat de Livade on hi ha el Restaurant Zigante. Era un dia plujós, però aviat se'ns va aclarir. Hi havia una immensa carpa blanca on s'hi feia la Fira de la Tòfona, auspiciada per restaurant. Apart de tòfona, s'hi podia menjar algun dels plats elaborats amb tòfona del restaurant, i el millor, per 30 Kuna (4€) es podien degustar tots els vins de les diferents bodegues de la zona i fer tastets dels productes locals (embotits, formatges, mel, pastes elaborades amb trufa...). Compte amb el vi si heu de seguir conduint!

La Fira de la Tòfona de Zigante Tartufi s'organitza a Livade, al cor de la vall del riu Mirna i prop del bosc Morovun famós per les seves tòfones, es perllonga durant set caps de setmana -tots els dissabtes i diumenges a partir de finals de setembre fins a principis de novembre. La fira és una oportunitat ideal per a familiaritzar-se amb les tòfones d'Istria, així com amb molts altres productes autòctons de primera qualitat d'Istria.


Què s'hi ofereix? 
  • Exposicions de tòfones blanques i negres fresques i més de 50 diferents productes de tòfona Zigante. Moltes de les especialitats amb tòfona es poden degustar i comprar a l'exposició. 
  • Promoció de productes autòctons d'Ístria com el pernil serrà, formatge, olis d'oliva, mel i licors dels millors productors locals. Tots els productes s'ofereixen a preus de promoció. 
  • Fira internacional del vi en la que hi participen molts productors de vi de tot Croàcia i de països veïns. Tots els vins de primera qualitat es poden degustar i comprar a preus de promoció. 
  • Com a part de la promoció de les tòfones d'Istria, Zigante organitza recerques guiades de tòfona.
  • Mostra gastronòmica - culinària en què molts xefs nacionals i internacionals preparen les seves especialitats favorites amb tòfona, les quals es poden degustar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Pueden dejar su comentario en este espacio:

Proteja a su familia del cáncer de piel

500 años de la muerte de Leonardo Da Vinci