Last Post

LO ÚLTIMO

05 marzo 2016

Recorregut literari: UN OTOÑO ROMANO de Javier Reverte


Javier Reverte és un periodista i escriptor que s'ha anat especialitzant en l'anomenada literatura de viatges. Un otoño romano és una de les seves novel·les de viatges. Aquesta està ambientada bàsicament a Roma on l'autor s'hi traslladà  com a becari senior de l'Academia de las Bellas Artes de España per escriure aquesta novel·la de viatges i tornar a visitar els racons d'aquesta gran i històrica ciutat.

Reverte pren els grans escriptors viatgers (Joyce, James, Stendhal, Dickens, Valle-Inclán, Cervantes, Keats, Shelley, Josep Pla, etc.), artistes (pintors, escultors i arquitectes com Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Rafael, Caravaggio, Bramante, Bernini, Borromini, etc.) i els erudits clàssics (Ovidi, Séneca, Ciceró, Horaci, Virgili, etc.) per exemplificar la seva estada a la ciutat eterna.

De la mateixa manera utilitza la història clàssica dels emperadors romans i dels papes dels estats vaticans per impregnar el seu viatge amb el plus de la història. Per fer-ho, Reverte dóna a la novel·la la forma de diari que va des de setembre a desembre de 2013, on explica les seves experiències i pensaments personals barrejats amb incisos històrics. Igualment explica les seves excursions al voltant de Roma i a altres ciutats d'Itàlia com Venècia i Pisa on hi va donar unes conferències, aprofitant la seva estada a la capital.

La lectura és entretinguda i amena, a la vegada que permet aprendre sobre literatura, història i alguns dels llocs més simbòlics de Roma. I el més important, fa que t'entrin unes immenses ganes de tornar a Roma i trepitjar els seus antics carrers, visitar novament les seves esglèsies, visitar novament els museus coneguts i els desconeguts, menjar un entrepà de porchetta i asseure's a menjar a una bona i autèntica trattoria.

Us animem a llegir aquesta novel·la.

Dels llocs romans per on transita Javier Reverte, n'hem volgut fer aquest mapa de recorregut amb Google Maps. En ell es pot veure informació afegida i alguns textos de la novel·la fent clic a les icones.
Esperem que us agradi i que us sigui útil per a la vostra estada a Roma.





Javier Reverte es un periodista y escritor que se ha ido especializando en la llamada literatura de viajes. Un otoño romano es una de sus novelas de viajes. Está ambientada básicamente en Roma donde el autor se trasladó como becario senior de la Academia de las Bellas Artes de España para escribir esta novela de viajes y volver a visitar los rincones de esta gran e histórica ciudad. 


Reverte toma los grandes escritores viajeros (Joyce, James, Stendhal, Dickens, Valle-Inclán, Cervantes, Keats, Shelley, Josep Pla, etc.), artistas (pintores, escultores y arquitectos como Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Rafael, Caravaggio, Bramante, Bernini, Borromini, etc.) y los eruditos clásicos (Ovidio, Séneca, Cicerón, Horacio, Virgilio, etc.) para ejemplificar su estancia en la ciudad eterna. 
Del mismo modo utiliza la historia clásica de los emperadores romanos y los papas de los estados vaticanos para impregnar su viaje con el plus de la historia. Para ello, Reverte da a la novela la forma de diario que va desde septiembre a diciembre de 2013, donde cuenta sus experiencias y pensamientos personales mezclados con incisos históricos. Igualmente explica sus excursiones alrededor de Roma y a otras ciudades de Italia como Venecia y Pisa donde pronunció unas conferencias. 
La lectura es entretenida y amena, a la vez que permite aprender sobre literatura, historia y sobre alguno de los lugares más simbólicos de Roma. Y lo más importante, hace que te entren unas inmensas ganas de volver a Roma y pisar sus antiguas calles, visitar nuevamente sus iglesias, visitar nuevamente los museos conocidos y los desconocidos, comer un bocadillo de porchetta y sentarse a comer a una buena y auténtica trattoria
Os animamos a leer esta novela. 
De los lugares romanos por donde transita Javier Reverte, hemos querido hacer este mapa de recorrido con Google Maps. En él se puede ver información añadida y algunos textos de la novela haciendo clic en los iconos. 
Esperamos que os guste y que os sea útil para su estancia en Roma.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Pueden dejar su comentario en este espacio:

Proteja a su familia del cáncer de piel

500 años de la muerte de Leonardo Da Vinci