Last Post

LO ÚLTIMO

04 mayo 2008

Rennes-le-Chateau

Esglèsia de Maria Magdalena

Excursió a aquest poble del Languedoc-Roselló en plena efervescència de novel·les de l'estil "El Codi Da Vinci". La relació que té aquesta població amb aquesta novel·la estaria en els inicis de la cerca de la dinastia merovíngia per part de Dan Brown, de fet  s'informà en el llibre "L'enigma sagrat"  on s'hi expliquen les teories de la descendència de Jesús. Un dels personatges de la novel·la de Dan Brown es diu Jacques Saunière, "curiosament" té el mateix cognom que el capellà que ha fet famós aquest poble.


Torre Magdala

La llegenda explica que el capellà del poble Bérenger Saunière (1852-1917) hauria trobat uns documents o tresor ocult quan feia obres a l'esglèsia, concretament a l'altar de la mateixa. Aquest fet fou confirmat al seu dia per sis dels obrers que treballaren a l'obra. Segons sembla es trobaren 2 pergamins de dubtosa veracitat i que avui són exposats al museu del poble i que formarien part dels secrets de Saunière. En un es mostra l'arbre genealògic de la dinastia merovíngia que segons algunes teories serien descendents de Jesús de Natzaret. Heus aquí l'origen del conflicte. 


La qüestió és que es diu que arrel d'aquesta troballa el capellà s'enriquí molt arribant a reconstruir l'esglèsia, va fer construir una villa (Villa Betania) i el símbol actual del poble la Torre Magdala en honor de Maria Magdalena, on s'hi aprecien força senyals, entre elles la inscripció en llatí que diu "Terribilis est locus iste" (aquest és un loc terrible, cita extreta del llibre del Gènesi). A l'esglèsia dedicada a Maria Magdalena hi destaca una figura d'aquesta i sobretot una escultura que representa al dimoni Asmodeo, guardià dels secrets. També hi ha un viacrucis força curiós.
Una visita recomanable.


Dinar a Restaurant Le Dragon de Rhedae (abans Amarante) amb cuina típica de la zona. (Grand Rue, le village11190 Rennes-le-ChateauFrancia).


Proteja a su familia del cáncer de piel

500 años de la muerte de Leonardo Da Vinci